Du behöver

  • 4 skiva skinka ca 500 g

Panering:

0.5 dl vetemjöl
1 st ägg stort
1 msk vatten
1/2-1 dl ost riven lagrad

Stekning:

2 msk smör eller margarin

Tomatsås:

1 st burk krossade tomater 400 g
3 msk vinäger
3 msk chilisås
0.5 tsk salt
1 tsk socker
1 krm svartpeppar
1 msk senap
1 krm vitlökspulver
2 tsk worcestersås

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med såsen: Blanda alla ingredienserna i en kastrull.

2
Koka på svag värme utan lock i ca 10 minuter.

3
Bulta ut köttet lätt med handen och vänd skivorna först i vetemjöl.

4
Vispa upp ägg, vatten och ost lätt. Vänd köttet i blandningen.

5
Bryn fettet i ej för het stekpanna och lägg i köttet. Stek ca 2-3 minuter på var sida. Lägg upp på varma tallrikar och servera med ris, spaghetti eller nudlar och tomatsåsen.