Du behöver
- 400 g prinskorv
- 1 st purjolök
- 1 st rödlök
- 1 st röd paprika
- 150 g broccolibuketter
- 1 st tomater burk konserverade
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk senap
- 1 dl mjölk
- 0.5 st buljongtärning
- 1 st ölkorvar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär rödlöken i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela prinskorven i 2–3 bitar
2
Fräs löksorterna i lite matfett tills de är mjuka och glansiga. Tillsätt paprika och korv. Låt allt fräsa några minuter.
3
Tillsätt tomater, creme fraiche, mjölk, senap och smulad buljongtärning. Låt det koka upp under omrörning.
4
Tillsätt broccolibuketter och låt grytan puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.
5
Skär ölkorven i tunna skivor och strö dem ovanpå grytan.