Du behöver

  • 400 g prinskorv
  • 1 st purjolök
  • 1 st rödlök
  • 1 st röd paprika
  • 150 g broccolibuketter
  • 1 st tomater burk konserverade
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk senap
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 st buljongtärning
  • 1 st ölkorvar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär rödlöken i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela prinskorven i 2–3 bitar

2
Fräs löksorterna i lite matfett tills de är mjuka och glansiga. Tillsätt paprika och korv. Låt allt fräsa några minuter.

3
Tillsätt tomater, creme fraiche, mjölk, senap och smulad buljongtärning. Låt det koka upp under omrörning.

4
Tillsätt broccolibuketter och låt grytan puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.

5
Skär ölkorven i tunna skivor och strö dem ovanpå grytan.