Du behöver
- 300 g rabarber späd
- 0.5 dl vatten
- 1 dl socker
- 3 dl vispgrädde
- 2 st äggulor
- 1 tsk vaniljsocker
Garnering:
0.5 dl mandelspån rostade
jordgubbar
citronmeliss
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Skiva rabarbern tunt och lägg i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Låt det koka på svag värme tills rabarbern mosar sig. Låt det kallna.
2
Vispa grädden till skum. Rör samman äggulor och vaniljsocker.
3
Rör ner äggulesmeten i grädden. Tillsätt rabarbern och rör till en jämn smet.
4
Häll smeten i vattensköljd form. Ställ den i frysen minst 3-4 timmar.
5
Rosta mandelspånen lätt i torr stekpanna. Låt dem kallna.
6
Ta fram glassen ca 30 minuter innan den ska serveras. Stjälp upp den på uppläggningsfat. Strö över mandelspån och garnera med jordgubbar och citronmeliss.