Rabarberglass

En perfekt avslutning på en god middag.

Du behöver

  • 300 g rabarber späd
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering:

0.5 dl mandelspån rostade
jordgubbar
citronmeliss

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Skiva rabarbern tunt och lägg i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Låt det koka på svag värme tills rabarbern mosar sig. Låt det kallna.

2
Vispa grädden till skum. Rör samman äggulor och vaniljsocker.

3
Rör ner äggulesmeten i grädden. Tillsätt rabarbern och rör till en jämn smet.

4
Häll smeten i vattensköljd form. Ställ den i frysen minst 3-­4 timmar.

5
Rosta mandelspånen lätt i torr stekpanna. Låt dem kallna.

6
Ta fram glassen ca 30 minuter innan den ska serveras. Stjälp upp den på uppläggningsfat. Strö över mandelspån och garnera med jordgubbar och citronmeliss.

Scroll to Top