Rabarberpaj

Rabarber ger en försmak av den ljuvliga sommaren. Här är en god paj att njuta av till efterrätt.

Du behöver

  • 150 g margarin
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 2 st äggulor

Fyllning:

rabarber ca 500 g
2 msk vatten
2.5 dl socker
100 g sötmandel
citron rivet skal av 1/2
2 st äggvitor

Ugn: 200°

Det här behövs:

Gör så här

1
Lägg mjöl och florsocker direkt på bakbordet. finfördela margarinet i det till en grynig massa. Tillsätt äggulor och vatten. Arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.

2
Tryck ut ca 3/4 av degen i en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Kläm fast en remsa av aluminiumfolie runtom degkanten så glider den inte ner sedan. Nagga bottnen och låt formen stå kallt ca 30 minuter.

3
Ansa rabarbern och skär den i mindre bitar. Lägg dem tillsammans med 1 dl socker i en kastrull. Tillsätt vattnet. Låt rabarbern sjuda på svag värme tills den nästan är mjuk, ca 5-10 minuter. Tag kastrullen från värmen och låt rabarbern svalna.

4
Finhacka mandeln. Riv citronskalet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner mandel, citronskal och socker.

5
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Tag sedan bort aluminiumfolien.

Scroll to Top