Du behöver
- 150 g margarin
- 3.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl florsocker
- 2 st äggulor
Fyllning:
rabarber ca 500 g
2 msk vatten
2.5 dl socker
100 g sötmandel
citron rivet skal av 1/2
2 st äggvitor
Ugn: 200°
Det här behövs:
Gör så här
1
Lägg mjöl och florsocker direkt på bakbordet. finfördela margarinet i det till en grynig massa. Tillsätt äggulor och vatten. Arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
2
Tryck ut ca 3/4 av degen i en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Kläm fast en remsa av aluminiumfolie runtom degkanten så glider den inte ner sedan. Nagga bottnen och låt formen stå kallt ca 30 minuter.
3
Ansa rabarbern och skär den i mindre bitar. Lägg dem tillsammans med 1 dl socker i en kastrull. Tillsätt vattnet. Låt rabarbern sjuda på svag värme tills den nästan är mjuk, ca 5-10 minuter. Tag kastrullen från värmen och låt rabarbern svalna.
4
Finhacka mandeln. Riv citronskalet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner mandel, citronskal och socker.
5
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Tag sedan bort aluminiumfolien.