Du behöver
- 750 g lammkött (grytbitar utan ben och fett)
- salt och peppar
- 2 st gula lökar 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk timjan 1 lagerblad
- 2 msk tomatpuré
- 1.5 msk vetemjöl
- 37 cl vin enkelt rött
- 150 g rimmat sidfläsk
- 12 st lökar små
- 1 pkt haricots verts djupfrysta
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Skär köttet i jämnstora bitar. Skala och grovhacka löken. Skala och finhacka vitlöken.
2
Bryn köttet runtom i en stekpanna i lite olivolja. Lägg över köttet i en gryta. Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i lite olivolja. Lägg över det i grytan.
3
Salta, peppra och strö timjan och smulat lagerblad över. Pudra över mjölet och rör om.
4
Späd med vin och tomatpuré. Låt grytan sjuda på svag värme under lock ca 40-50 minuter eller tills köttet är mört.
5
Skär bort svålen på fläsket under tiden och strimla det. Skala smålöken. Fräs först fläsket och sedan löken i en stekpanna.
6
Lägg ner fläsk och lök i grytan. Låt allt puttra ca 15 minuter.
7
Koka haricots verts enligt förpackningens anvisningar. Smaka av grytan och garnera med bönorna. Klipp över persilja. Bjud kokt pasta eller kokt potatis till. En fyllig lammgryta där köttet får sjuda i vin.