Du behöver

  • 750 g lammkött (grytbitar utan ben och fett)
  • salt och peppar
  • 2 st gula lökar 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan 1 lagerblad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 37 cl vin enkelt rött
  • 150 g rimmat sidfläsk
  • 12 st lökar små
  • 1 pkt haricots verts djupfrysta

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Skär köttet i jämnstora bitar. Skala och grovhacka löken. Skala och finhacka vitlöken.

2
Bryn köttet runtom i en stekpanna i lite olivolja. Lägg över köttet i en gryta. Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i lite olivolja. Lägg över det i grytan.

3
Salta, peppra och strö timjan och smulat lagerblad över. Pudra över mjölet och rör om.

4
Späd med vin och tomatpuré. Låt grytan sjuda på svag värme under lock ca 40-50 minuter eller tills köttet är mört.

5
Skär bort svålen på fläsket under tiden och strimla det. Skala smålöken. Fräs först fläsket och sedan löken i en stekpanna.

6
Lägg ner fläsk och lök i grytan. Låt allt puttra ca 15 minuter.

7
Koka haricots verts enligt förpackningens anvisningar. Smaka av grytan och garnera med bönorna. Klipp över persilja. Bjud kokt pasta eller kokt potatis till. En fyllig lammgryta där köttet får sjuda i vin.