Du behöver

  • 800 g räkor
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 1 st gul lök
  • 1 st purjolök
  • 2 tsk curry
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st burk krossade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala räkorna.

2
Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken.

3
Fräs lite matfett med curryn. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa några minuter utan att de får färg.

4
Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och tomatkross. Låt det sjuda ca 5 minuter.

5
Tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt, men inte koka, då blir räkorna sega. Bjud kokt ris, sallad och gott bröd till.