Du behöver
- 800 g räkor
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
- 1 st gul lök
- 1 st purjolök
- 2 tsk curry
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 st burk krossade tomater
- 2 dl vispgrädde
- salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala räkorna.
2
Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken.
3
Fräs lite matfett med curryn. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa några minuter utan att de får färg.
4
Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och tomatkross. Låt det sjuda ca 5 minuter.
5
Tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt, men inte koka, då blir räkorna sega. Bjud kokt ris, sallad och gott bröd till.