Du behöver
- 4 st brödskivor rostade
- 4 skiva parmaskinka tunt skivad
Sallad:
4 st rödbetor
vatten + salt
1 pkt fetaost 125 g
salt och svartpeppar efter smak
Garnering:
sallad
1 st rödbeta liten förvälld med blast
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Bred ut skinkskivorna på en plåt och lägg en annan plåt över som press. Sätt in det hela i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut det och låt skinkan kallna och torka till.
2
Förväll rödbetorna knappt färdiga i lättsaltat vatten. Tärna dem fint som till pytt.
3
Blanda tärningarna med fetaosten och smaka av med salt och peppar.
4
Placera brödet på en tallrik, lägg på salladen och sätt skinkan som ett segel. Garnera och servera genast.
Utesluter du skinkan kan du bjuda salladen till vegetarianer.