Rolig rödbetssallad

Du behöver 4 st brödskivor rostade 4 skiva parmaskinka tunt skivad Sallad: 4 st rödbetor vatten + salt 1 pkt fetaost 125 g salt och...

Du behöver

  • 4 st brödskivor rostade
  • 4 skiva parmaskinka tunt skivad

Sallad:

4 st rödbetor
vatten + salt
1 pkt fetaost 125 g
salt och svartpeppar efter smak

Garnering:

sallad
1 st rödbeta liten förvälld med blast

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bred ut skinkskivorna på en plåt och lägg en annan plåt över som press. Sätt in det hela i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut det och låt skinkan kallna och torka till.

2
Förväll rödbetorna knappt färdiga i lättsaltat vatten. Tärna dem fint som till pytt.

3
Blanda tärningarna med fetaosten och smaka av med salt och peppar.

4
Placera brödet på en tallrik, lägg på salladen och sätt skinkan som ett segel. Garnera och servera genast.


Kommentar:
Utesluter du skinkan kan du bjuda salladen till vegetarianer.

Scroll to Top