Rom- och räkmacka (av Maria i Kåge)

Du behöver 2 dl crème fraîche 3 msk majonnäs 3 tsk lök finhackad gul citronsaft några droppar svartpeppar dill räkor ca 100 g skalade 60...

Du behöver

  • 2 dl crème fraîche
  • 3 msk majonnäs
  • 3 tsk lök finhackad gul
  • citronsaft några droppar
  • svartpeppar
  • dill
  • räkor ca 100 g skalade
  • 60 g stenbitsrom röd el sik-
  • räkor oskalade
  • citronskivor
  • salladsblad
  • 4 st franskbröd
  • margarin att steka i

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda ihop creme fraiche, majonnäs, lök, citronsaft, svartpeppar, dill, rom och de skalade räkorna.

2
Stek franskbrödskivorna.

3
Lägg ett salladsblad på mackan. Klicka på blandningen. Garnera med de numera skalade räkorna, ev lite stenbitsrom och en citronskiva.

4
Servera direkt!


Kommentar:
Det är också gott att garnera med gravad eller rökt lax och en liten dillkvist. Bred gärna fransbördsskivorna innan stekning.

Scroll to Top