Du behöver

  • 0.25 kg fläsklägg rimmad
  • vatten
  • 1 st gul lök
  • 5 st vitpepparkorn
  • 5 st kryddpepparkorn

Rotmos:

kålrot ca 1 kg
6 st potatis

Spädning:

fläskspad

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg fläskläggen i en gryta och häll på så mycket vatten att det knappt täcker köttet. Koka, skumma och lägg i lök och kryddor. Koka ca 1-1 1/2 timme.

2
Skala kålrot och potatis. Skär allt i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten ca 20 minuter eller tills rötterna är mjuka.

3
Pressa rötterna genom purépress eller kör dem i matberedaren tills du får ett jämnt mos.

4
Späd moset med fläskspad till lagom konsistens. Vispa till ett pösigt mos.

5
Ta bort svål och ben från köttet och skär det i minde bitar eller skivor.

6
Servera moset och fläsket med en god senap.