Du behöver
- 0.25 kg fläsklägg rimmad
- vatten
- 1 st gul lök
- 5 st vitpepparkorn
- 5 st kryddpepparkorn
Rotmos:
kålrot ca 1 kg
6 st potatis
Spädning:
fläskspad
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Lägg fläskläggen i en gryta och häll på så mycket vatten att det knappt täcker köttet. Koka, skumma och lägg i lök och kryddor. Koka ca 1-1 1/2 timme.
2
Skala kålrot och potatis. Skär allt i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten ca 20 minuter eller tills rötterna är mjuka.
3
Pressa rötterna genom purépress eller kör dem i matberedaren tills du får ett jämnt mos.
4
Späd moset med fläskspad till lagom konsistens. Vispa till ett pösigt mos.
5
Ta bort svål och ben från köttet och skär det i minde bitar eller skivor.
6
Servera moset och fläsket med en god senap.