Ryska potatiskakor

Prova dessa ryska potatiskakor som också brukar uppskattas av de yngsta...

Du behöver

  • 11 st potatis
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 st stora ägg
  • 50 g margarin smält
  • 1 tsk salt

Fyllning:

200 g keso
1 dl crème fraîche
1.5 msk margarin smält
2 st äggulor
0.5 tsk salt
2 krm socker

Pensling:

1 st ägg uppvispat
1 msk vatten

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka dem mjuka i vatten. Häll bort vattnet och ånga av potatisen. Mosa den och låt moset kallna.

2
Rör under tiden samman alla ingredisenserna till fyllningen.

3
Arbeta in mjöl, ägg, smält margarin och salt i det kalla moset. Forma 12 bullar och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Platta till dem lite.

4
Gör en fördjupning i bullarna och fördela fyllningen i dem.

5
Vispa samman ägg och vatten och pensla potatiskakorna. Grädda dem mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de har fin färg. Bjud potatiskakorna genast tillsammans med lingonsylt och en god sallad.

Scroll to Top