Du behöver
- 11 st potatis
- 1.5 dl vetemjöl
- 2 st stora ägg
- 50 g margarin smält
- 1 tsk salt
Fyllning:
200 g keso
1 dl crème fraîche
1.5 msk margarin smält
2 st äggulor
0.5 tsk salt
2 krm socker
Pensling:
1 st ägg uppvispat
1 msk vatten
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka dem mjuka i vatten. Häll bort vattnet och ånga av potatisen. Mosa den och låt moset kallna.
2
Rör under tiden samman alla ingredisenserna till fyllningen.
3
Arbeta in mjöl, ägg, smält margarin och salt i det kalla moset. Forma 12 bullar och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Platta till dem lite.
4
Gör en fördjupning i bullarna och fördela fyllningen i dem.
5
Vispa samman ägg och vatten och pensla potatiskakorna. Grädda dem mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de har fin färg. Bjud potatiskakorna genast tillsammans med lingonsylt och en god sallad.