Du behöver
- 400 g svamp färsk
- 2 st äpplen
- 4 st schalottenlökar
- 400 g färsk spenat
- 500 g brysselkål
- 50 g smör
- 1 st persilja handfull
- 1 dl olivolja
- 0.5 st vitlöksklyfta
- salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka lökarna. Rensa och skölj spenaten. Låt den rinna av. Ansa och dela svamparna i halvor. Kärna ur och skär äpplen i klyftor. Ansa och halvera brysselkålen.
2
Låt brysselkålen koka mjuk i lite vatten på svag värme. Häll bort vattnet och mosa kålen med en elektrisk visp tillsammans med smör och 1 finhackad lök. Smaka av med salt och peppar.
3
Mixa samman olivolja med persilja och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
4
Stek svampen i lite olivolja tills den mesta vätskan har kokat in. Tillsätt äpplen.
5
Till sist tillsättes resterande lök och spenat. Låt allt fräsa några minuter. Smaka av med salt och peppar.
6
Brysselkålskompotten lägges i en cirkel på 4 tallrikar. Svampen äpplen och spenaten lägges luftigt ovanpå. Droppa persiljeoljan runtom. Servera eventuellt potatismos till.