Sauté på svamp med brysselkålskompott och persiljeolja

En fröjd för både öga och gom.

Du behöver

  • 400 g svamp färsk
  • 2 st äpplen
  • 4 st schalottenlökar
  • 400 g färsk spenat
  • 500 g brysselkål
  • 50 g smör
  • 1 st persilja handfull
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka lökarna. Rensa och skölj spenaten. Låt den rinna av. Ansa och dela svamparna i halvor. Kärna ur och skär äpplen i klyftor. Ansa och halvera brysselkålen.

2
Låt brysselkålen koka mjuk i lite vatten på svag värme. Häll bort vattnet och mosa kålen med en elektrisk visp tillsammans med smör och 1 finhackad lök. Smaka av med salt och peppar.

3
Mixa samman olivolja med persilja och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

4
Stek svampen i lite olivolja tills den mesta vätskan har kokat in. Tillsätt äpplen.

5
Till sist tillsättes resterande lök och spenat. Låt allt fräsa några minuter. Smaka av med salt och peppar.

6
Brysselkålskompotten lägges i en cirkel på 4 tallrikar. Svampen äpplen och spenaten lägges luftigt ovanpå. Droppa persiljeoljan runtom. Servera eventuellt potatismos till.

Scroll to Top