Du behöver
- 400 g köttfärs
- 1 tsk salt 1 krm peppar
- 3 st gula lökar
- potatis ca 10-12 medelstora
- 2 dl vatten
- 1 st köttbuljongtärning
- 2 dl lättöl
- 1 tsk timjan
- ost ev 1 dl riven
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Bryn färsen jämnt smulig i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
2
Skala och skiva löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett.
3
Skala och skiva potatisen.
4
Bottna en smord eldfast form med cirka hälften av potatisen. Täck med färs och lägg löken ovanpå. Lägg potatis över det hela.
5
Hetta upp vattnet och låt buljongtärningen smälta i det. Tillsätt öl och timjan. Häll det över potatisen.
6
Strö eventuellt över riven ost och grädda mitt i ugnen ca 1 timme eller tills potatisen är mjuk.