Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt 1 krm peppar
  • 3 st gula lökar
  • potatis ca 10-12 medelstora
  • 2 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 dl lättöl
  • 1 tsk timjan
  • ost ev 1 dl riven

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn färsen jämnt smulig i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

2
Skala och skiva löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett.

3
Skala och skiva potatisen.

4
Bottna en smord eldfast form med cirka hälften av potatisen. Täck med färs och lägg löken ovanpå. Lägg potatis över det hela.

5
Hetta upp vattnet och låt buljongtärningen smälta i det. Tillsätt öl och timjan. Häll det över potatisen.

6
Strö eventuellt över riven ost och grädda mitt i ugnen ca 1 timme eller tills potatisen är mjuk.