Skinktårta

En lättgjord och saftig smörgåstårta.

Du behöver

  • 3 st brödskivor stora runda

Fyllning 1:

150 g kesella
1 st burk fruktcocktail liten burk
200 g skinka rökt

Fyllning 2:

150 g leverpastej
2.5 msk grädde
0.75 dl inlagd paprika

Garnering:

majonnäs
11 skiva skinka rökt
tomatklyfta
gurkskiva
apelsinskivor
persilja
paprika röd strimlad

Det här behövs för ca 8-10 port:

Gör så här

1
Kantskär brödet så att skivorna blir jämna.

2
Bred kesella över en brödskiva. Låt fruktcocktailen rinna av och mosa frukten lätt. Fördela frukten över kesellan. Tärna skinkan och strö den ovanpå.

3
Rör ut leverpastejen till fyllning 2 med grädde. Låt paprikan rinna av och dela den i mindre bitar.

4
Lägg en brödskiva ovanpå skinkan. Bred leverpastej över hela och fördela paprikan ovanpå. Täck med en brödskiva.

5
Bred majonnäs över och runtom hela tårtan. Tryck fast klippt persilja runt kanten och garnera som på bilden.

Scroll to Top