Du behöver
- 50 g jäst
- 0.5 dl olja
- 5 dl lättmjölk
- 2 dl solroskärnor
- 1 tsk salt
- 2 msk sirap
- ljust matbrödsmjöl ca 13 dl, av vete
Pensling:
ägg
solroskärnor
Ugn: 225°
Gör så här
1
Värm olja och mjölk till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
2
Tillsätt solroskärnor, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 30 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela den i ca 24 delar, som formas till avlånga bullar.
4
Lägg bullarna på smorda plåtar och jäs dem ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö på solroskärnor. Grädda i ca 12 minuter i mitten av ugnen. Låt brödet kallna på galler under bakduk.