Solbullar I

Solroskärnor ger brödet god smak, dessutom blir det fiberrikt. Framifrån ser du Solbullar, Fikonkringlor och Moas rågbullar.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 0.5 dl olja
  • 5 dl lättmjölk
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • ljust matbrödsmjöl ca 13 dl, av vete

Pensling:

ägg
solroskärnor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Värm olja och mjölk till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet.

2
Tillsätt solroskärnor, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela den i ca 24 delar, som formas till avlånga bullar.

4
Lägg bullarna på smorda plåtar och jäs dem ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö på solroskärnor. Grädda i ca 12 minuter i mitten av ugnen. Låt brödet kallna på galler under bakduk.

Scroll to Top