Spansk limpa

Du behöver 50 g jäst 8 dl kallt vatten 1 msk salt olivolja ca 1/2 dl vetemjöl ca 20 dl Ugn: 250° Det här behövs...

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 8 dl kallt vatten
  • 1 msk salt
  • olivolja ca 1/2 dl
  • vetemjöl ca 20 dl

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 2 bröd:

Gör så här

1
Rör ut den smulade jästen i det kalla vattnet. Tillsätt salt och olja.

2
Arbeta in mjölet så att du får en smidig deg som släpper bunkens kanter. Jäs degen i 2 timmar.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela den i 2 delar, som formas till runda limpor och läggs på smord plåt att jäsa i ca 45 minuter. Ruta brödet med vass kniv.

4
Grädda i 15 minuter i 250°. Stäng av ugnen och grädda färdigt i eftervärmen i ca 15 minuter. Låt brödet kallna på galler under bakduk. Det går bra att frysa.

Scroll to Top