Spenatpaté med dill och morotsrosor

En härligt god grönrätt som också passar att bjuda till rökt fisk eller kött.

Du behöver

  • 2 pkt bladspenat
  • 1 st lök gul finhackad
  • 0.5 dl dill finklippt
  • 1 msk dillfrö
  • 4 st ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 2 dl kaffegrädde
  • 1.5 msk örtsalt

Ugn: 200°

Garnering:

morotsrosor
citron

Det här behövs för 5-6 port:

Gör så här

1
Hacka den urkramade tinade spenaten. Blanda den med övriga ingredienser men rör gärna ut mjölet i grädden så att det inte klimpar sig.

2
Häll smeten i en avlång välsmord form som rymmer ca 1 1/2 l. Täck formen med folie och grädda patén ca 1 timme. Låt den svalna något innan den stjälps upp. Garnera.

3
Servera patén varm eller kall, gärna med en sås gjord av lika delar vispad grädde och majonnäs, smaksatt med chilisås och lite sherry.

Scroll to Top