Du behöver
- 2 pkt bladspenat
- 1 st lök gul finhackad
- 0.5 dl dill finklippt
- 1 msk dillfrö
- 4 st ägg
- 1 dl majonnäs
- 2.5 msk vetemjöl
- 2 dl kaffegrädde
- 1.5 msk örtsalt
Ugn: 200°
Garnering:
morotsrosor
citron
Det här behövs för 5-6 port:
Gör så här
1
Hacka den urkramade tinade spenaten. Blanda den med övriga ingredienser men rör gärna ut mjölet i grädden så att det inte klimpar sig.
2
Häll smeten i en avlång välsmord form som rymmer ca 1 1/2 l. Täck formen med folie och grädda patén ca 1 timme. Låt den svalna något innan den stjälps upp. Garnera.
3
Servera patén varm eller kall, gärna med en sås gjord av lika delar vispad grädde och majonnäs, smaksatt med chilisås och lite sherry.