Stekt tofu på böngroddar

En jättegod grönrätt med smak från det asiatiska köket.

Du behöver

  • 500 g fast tofu
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2.5 st paprikor i blandade färger
  • 2 tsk ingefära färsk riven
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk maizena
  • 2 msk soja äkta
  • salt och peppar
  • 2 st böngroddar burkar

Garnering:

färska örter

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda samman ströbröd med salt och peppar. Skär tofun i 1 cm-tjocka skivor. Vänd dem i ströbrödet. Låt dem ligga och torka.

2
Skala och finhacka båda löksorterna. Kärna ur och strimla paprikorna.

3
Fräs lök, paprika och riven ingefära i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt buljongen och låt det koka upp.

4
Rör ut maizena med soja. Rör ner det i såsen. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Håll såsen varm.

5
Bryn tofun gyllene på båda sidorna i lite matfett. Håll tofun varm.

6
Låt groddarna rinna av. Fräs dem i lite matfett. Krydda med salt och peppar.

7
Bred ut groddarna på 4 tallrikar. Lägg tofun ovanpå och häll såsen över det hela. Garnera med färska örter.

Scroll to Top