Du behöver
- 500 g fast tofu
- 1 dl ströbröd
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 3 st schalottenlökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 2.5 st paprikor i blandade färger
- 2 tsk ingefära färsk riven
- 2 dl grönsaksbuljong
- 2 msk maizena
- 2 msk soja äkta
- salt och peppar
- 2 st böngroddar burkar
Garnering:
färska örter
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Blanda samman ströbröd med salt och peppar. Skär tofun i 1 cm-tjocka skivor. Vänd dem i ströbrödet. Låt dem ligga och torka.
2
Skala och finhacka båda löksorterna. Kärna ur och strimla paprikorna.
3
Fräs lök, paprika och riven ingefära i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt buljongen och låt det koka upp.
4
Rör ut maizena med soja. Rör ner det i såsen. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Håll såsen varm.
5
Bryn tofun gyllene på båda sidorna i lite matfett. Håll tofun varm.
6
Låt groddarna rinna av. Fräs dem i lite matfett. Krydda med salt och peppar.
7
Bred ut groddarna på 4 tallrikar. Lägg tofun ovanpå och häll såsen över det hela. Garnera med färska örter.