Submarines – välfyllda baguetter

Du behöver 4 st baguette bordsmargarin sallat 5 skiva salami till varje baguette tomater soltorkade marinerade oliver Laxbaguette (4 st) 4 st baguette 4 st...

Du behöver

  • 4 st baguette
  • bordsmargarin
  • sallat
  • 5 skiva salami till varje baguette
  • tomater soltorkade marinerade
  • oliver

Laxbaguette (4 st)

4 st baguette
4 st lax eller 8 mindre
5 cm gurka i tunna skivor
250 g kesella Gourmet
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1.5 dl burk fruktcocktail (avrunnen)

Ostsurprise (4 st)

4 st baguette
keso
1 st camembert
12 skiva grevéost
ädelost (finns på burk)
gurkskiva
tomatklyfta

Gör så här

1
Salamibaguette: Dela baguetten på längden och smöra den snålt med bordsmargarin. Lägg in sallaten först och sedan de övriga ingredienserna.

2
Laxbaguette: Snitta bröden på längden. Blanda kesellan med frukten, salta och peppra. Fyll bröden med röran.
Dela laxen i mindre skivor och lägg dem och gurkan i röran. Garnera gärna med en kvist persilja.

3
Ostsurprise: Bred ett tunt lager keso i baguetten.
Dela camemberten i små trekanter och rulla grevéosten. Låt ädelosten rinna av något. Placera osten i baguetten och garnera med gurka och tomat.


Kommentar:
Baguetterna kan delas i mindre bitar, så att alla får smaka de olika sorterna. Om du ska ta med baguetterna på picknick och de ska fraktas länge innan de äts, är det en fördel att lägga grönsakerna i plastburkar och garnera smörgåsarna när de ska ätas.

Scroll to Top