Supélängd

Lägg mozarellaost, salladskyckling, soltorkade tomater, parmaskinka och lite annat smått på landgångar av vitt formbröd. Gratinera och du får perfekta varma smörgåslängder att bjuda på när du vill överraska med något nytt och gott.

Du behöver

  • 2 st formbröd längdskurna skivor vitt
  • 0.5 st mozzarellaost (ca 60 g)
  • 6 st marinerade soltorkade tomater
  • 0.5 pkt salladskyckling
  • 1 st stångsparris
  • 6 skiva parmaskinka
  • 1 st ägg
  • 0.75 dl grädde
  • 3 dl riven ost
  • 8 st cocktailtomater

Ugn:250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg brödskivorna på smort eldfast fat. Skiva osten. Strimla tomaterna. Fördela ost och tomater över brödskivorna.

2
Täck med skinkskivorna. Låt sparrisen rinna av och lägg den växelvis med kycklingköttet över skinkan.

3
Rör samman ägget med grädde och den rivna osten. Bred ostmassan över kyckling och sparris.

4
Tryck ner cocktailtomaterna med jämna mellanrum. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills ostmassan har fått fin färg.

Scroll to Top