Du behöver
- 12 st lasagneplattor
- 4 dl svamp hackad förvälld
- 1 st lök gul hackad
- 2.5 msk smör eller margarin
- 0.5 tsk salt
Ostsås:
50 st smör eller margarin
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
0.5 tsk salt
0.5 krm vitpeppar
100 g riven ost
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Låt svampen fräsa i matfett tills fettet är glansigt, sista minuterna med löken. Salta.
2
Smält fettet till såsen, rör ner mjöl och späd med mjölk. Sjud såsen ca 5 minuter. Salta och peppra. Rör ner osten.
3
Bred ut 1/4 av ostsåsen i botten på en smord ugnssäker form. Lägg på pasta, därefter svampfräset och varva så. Översta lagret ska vara sås.
4
Strö över lite riven ost och gratinera mitt i ugnen i ca 30 minuter. En sallad är gott till, t ex skivade tomater med purjolök eller rårivna morötter med pressad citron över.