Tacopaj (av Åsa i Västerås)

Du behöver 4 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 2 tsk bakpulver 50 g margarin 1.5 dl mjölk 500 g nötfärs blandfärs 1 st gul lök...

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g margarin
  • 1.5 dl mjölk
  • 500 g nötfärs blandfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st tacokrydda (1 påse om man inte vill ha det så starkt)
  • 1.5 dl vatten
  • 4 st tomater hackade
  • 1 st lök hackad gul
  • 3.5 st feferoni
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 msk majonnäs
  • 2 dl riven ost

Ugn: 225

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Ta mjöl, salt, bakpulver, margarin och mjölk och blanda ihop själva degen. Tryck sen ut den i en smord pajform eller gratängform.Grädda i 10 min i 225 C.

2
Stek färsen och löken. Ha i tacomixen och tillsätt vattnet.Häll över färsen i pajskalet.

3
Hacka tomater, lök, feferoni och lägg i en bunke. Rör ner creme fraiche, majonnäs samt ost. Rör tills allt har blandat sig.Häll över fyllningen på färsen i pajskalet. Grädda i 225 C i 10-15 minuter.

4
Servera med en grönsallad och någon kall dryck.

Scroll to Top