Tekakor med havregryn (av Helena i Kumla)

Du behöver 1 l mjölk 5 dl havregryn 100 g jäst vetemjöl ca 20 dl 1 tsk salt 100 g margarin honung ev 3 msk...

Du behöver

  • 1 l mjölk
  • 5 dl havregryn
  • 100 g jäst
  • vetemjöl ca 20 dl
  • 1 tsk salt
  • 100 g margarin
  • honung ev 3 msk

Gör så här

1
Mjölken slås över havregrynen och får stå i kylskåp över natten. Dagen efter tillsätter du jästen (som rörts ut i lite ljummet vatten), salt, det smälta margarinet och ev honungen. Rör i vetemjölet. Degen behöver inte jäsa före utbakningen utan läggs upp på bakbordet och arbetas blank.

2
Kavla degen så den blir ca 1 cm tjock och ta ut tekakorna med mått, ca 10 cm i diameter. Lägg tekakorna på plåt att jäsa i 1 timme. Grädda i 275 grader i 5-7 min. Pensla med vatten efter gräddningen.

Scroll to Top