Du behöver
- 2 dl kaffe riktigt starkt nybryggt
- 0.5 dl konjak
- 4 st äggvitor
- 4 st äggulor
- 1.5 dl strösocker
- 400 g philadelphiaost
- apelsin rivet skal av 1
- kattungor eller franska champagnekex
- sockerkaka eller 150 g skuren i stavar
Garnering:
kakaopulver
Det här behövs för ca 8 port:
Gör så här
1
Låt kaffet kallna. Blanda samman det med konjaken.
2
Vispa äggvitorna till hårt skum.
3
Vispa äggulorna tillsammans med sockret ljust och pösigt.
4
Rör ut osten i äggulevispet till en slät massa. Tillsätt rivet apelsinskal och rör om. Vänd till sist ner äggvitorna försiktigt.
5
Doppa kexen eller sockerkakan i kaffeblandningen. Lägg hälften av dem i en form. Droppa över lite kaffeblandning.
6
Bred ca hälften av krämen över. Täck med resten av kexen och droppa över kaffeblandningen. Bred resterande kräm över och släta till ytan. Låt formen stå kallt och stelna, gärna över natten.
7
Sikta kakaopulver över, gärna i ett vackert mönster som du får genom att lägga en pappersschablon över och sedan sikta kakao över.