Tomatbönor och broccoli

Bjud bröd och ost till denna goda gröna middag.

Du behöver

  • 250 g broccoli
  • 2 st bönor burkar vita i tomat
  • 2 st purjolök
  • 1 tsk basilika
  • salt
  • 1 dl riven ost

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa broccolin och koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Använder du den djupfrysta så koka den enligt förpackningens anvisningar. Häll bort vattnet och låt broccolin rinna av.

2
Ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett i en vid traktörpanna.

3
Lägg broccolin över purjolöken och fördela bönorna med sin sås över det hela. Salta och krydda med basilika.

4
Strö över riven ost och lägg på ett lock. Låt allt puttra på svag värme tills osten har smält och allt är genomvarmt.

Scroll to Top