Du behöver

  • kassler ca 500 g mager benfri
  • 7 skiva ananas
  • tomatskivor
  • gurkskiva
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 krm salt
  • rucolasallad

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skiva kassler, tomat och gurka.

2
Smaksätt creme fraiche med pepparrot och salt.

3
Lägg rucolasalladen som en botten på tallrikar eller på ett uppläggningsfat. Placera kasslern ovanpå.

4
Lägg 1 skiva ananas på kasslern och ovanpå den först tomat och sedan gurka. Toppa med creme fraiche. Servera med nykokt varm färskpotatis.


Kommentar:
Eftersom kassler är en varmrökt produkt, behöver den inte tillagas utan kan ätas direkt. Rucolasalladen blir spröd och fräsch, om den läggs i iskallt vatten någon timme.