Du behöver
- 6 st hönökakor halva
- 1 st champinjonssoppa 185 g
- 2 msk vispgrädde
- 2 msk chilisås
- 175 g champinjoner
- 1 msk smör eller margarin
- 200 g bayonneskinka
- ost riven lagrad
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Lägg ihop två Hönökakor till en rundel. Skär ut ett hjärta efter en mall eller form. Skär ut totalt 4 hjärtan genom att pussla ihop brödet.
2
Ansa och skiva svampen. Fräs den i lite fett tills det “knäpper” i den. Strimla skinkan.
3
Blanda champinjonkrämen med grädde och chilisås. Lägg ett hjärta som botten, bred på champinjonkräm och strö över svamp och skinka. Upprepa detta 2 gånger till. Se till att du har lite kräm kvar till översta hjärtat.
4
Lägg på översta hjärtat och bred på champinjonkräm. Lägg på riven ost. Gratinera hjärtat ca 8-10 minuter när det ska serveras. Bjud det direkt.
5
Garnera gärna det nygratinerade smörgåshjärtat med hackad persilja. Servera genast, gärna med en sallad.