Varmt hjärta

Vägen till varje hjärta - sannerligen inte bara mannens - går genom magen. Det här smörgåshjärtat kan vänta, väl förberett, och behöver sedan bara gratineras några minuter innan det är färdigt att servera. Perfekt efter t ex bion eller teaterbesöket.

Du behöver

  • 6 st hönökakor halva
  • 1 st champinjonssoppa 185 g
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk chilisås
  • 175 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 200 g bayonneskinka
  • ost riven lagrad

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg ihop två Hönökakor till en rundel. Skär ut ett hjärta efter en mall eller form. Skär ut totalt 4 hjärtan genom att pussla ihop brödet.

2
Ansa och skiva svampen. Fräs den i lite fett tills det “knäpper” i den. Strimla skinkan.

3
Blanda champinjonkrämen med grädde och chilisås. Lägg ett hjärta som botten, bred på champinjonkräm och strö över svamp och skinka. Upprepa detta 2 gånger till. Se till att du har lite kräm kvar till översta hjärtat.

4
Lägg på översta hjärtat och bred på champinjonkräm. Lägg på riven ost. Gratinera hjärtat ca 8-10 minuter när det ska serveras. Bjud det direkt.

5
Garnera gärna det nygratinerade smörgåshjärtat med hackad persilja. Servera genast, gärna med en sallad.

Scroll to Top