Du behöver
- 2 dl kikärter kokta
- 1 st gul lök
- 2.5 dl ris
- 5 dl buljong
- 1 st saffran påse
- 1 st morot
- 1 st purjolök
- 1 st paprika röd + 1 grön
- 200 g champinjoner
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 dl gröna ärter
- 12.5 st svarta oliver
- citronklyftor
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt riset och fräs ytterligare några minuter.
2
Sänk värmen och tillsätt buljong och saffran. Låt det koka ca 18 minuter eller tills vätskan har kokat in. Lägg ner gröna ärter och låt dem koka med de sista minuterna.
3
Skala och skär moroten i fina strimlor. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och skiva svampen.
4
Fräs alla grönsakerna mjuka i lite matfett tillsammans med pressad vitlök.
5
Blanda grönsaksfräset med ris, kikärter och oliver. Garnera med citronklyftor. Ett gott bröd smakar bra till.