Du behöver
- 800 g färskpotatis
- 4 st morötter späda
- 1.5 st lökar
- 2.5 cm färsk ingefära
- 0.75 dl olivolja
- 150 g färsk spenat
- 1 tsk salt
- peppar
Tillbehör:
2 dl lätt crème fraiche
1 st kaviar burk Abbas med vitlök och basilika
Garnering:
koriander eller dill
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Borsta eller skrapa potatis och morötter. Skär potatisen i skivor och morötterna i stavar.
2
Skala och hacka löken. Riv ingefäran. Ansa och grovstrimla spenaten.
3
Fräs löken mjuk och glansig i oljan utan att den får färg. Tillsätt ingefäran och rör om.
4
Rör ner potatisskivorna i stekpannan och låt dem steka ca 10 minuter. Rör då och då i dem.
5
Tillsätt morötterna och låt allt steka ytterligare ca 5 minuter. Rör ner spenaten och låt allt steka på svag värme tills det mjuknar. Salta och peppra.
6
Rör samman creme fraiche med kaviar och bjud såsen till.
7
Strö klippt dill eller koriander över potatiswoken.