Wokad färskpotatis

En annorlunda, lättgjord och underbart god rätt att göra i woken när den första färskpotatisen kommer.

Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • 4 st morötter späda
  • 1.5 st lökar
  • 2.5 cm färsk ingefära
  • 0.75 dl olivolja
  • 150 g färsk spenat
  • 1 tsk salt
  • peppar

Tillbehör:

2 dl lätt crème fraiche
1 st kaviar burk Abbas med vitlök och basilika

Garnering:

koriander eller dill

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Borsta eller skrapa potatis och morötter. Skär potatisen i skivor och morötterna i stavar.

2
Skala och hacka löken. Riv ingefäran. Ansa och grovstrimla spenaten.

3
Fräs löken mjuk och glansig i oljan utan att den får färg. Tillsätt ingefäran och rör om.

4
Rör ner potatisskivorna i stekpannan och låt dem steka ca 10 minuter. Rör då och då i dem.

5
Tillsätt morötterna och låt allt steka ytterligare ca 5 minuter. Rör ner spenaten och låt allt steka på svag värme tills det mjuknar. Salta och peppra.

6
Rör samman creme fraiche med kaviar och bjud såsen till.

7
Strö klippt dill eller koriander över potatiswoken.

Scroll to Top