Alla hjärtans dessert

Den här efterrätten är egentligen en polkagris-parfait. Du vet väl att parfait inte smälter lika lätt som glass? Men hjärtevännen, bästa grannen eller din hjälpsamma arbetskamrat "smälter" säkert inför det här hjärtat!

Du behöver

  • 1 dl vatten
  • 1 dl florsocker
  • 4 st äggulor
  • 0.5 dl krossade polkagrisar
  • 4 dl vispgrädde

Garnering:

1.5 dl vispgrädde
citronmeliss

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Vispa samman vatten, socker och gulor i en tjockbottnad kastrull. Sjud upp krämen under vispning. Den får inte koka.

2
Ta bort kastrullen från värmen och låt krämen kallna. Vispa i den då och då.

3
Vispa grädden till skum. Blanda ner den och polkakrosset i krämen. Häll den i en form, helst i form av ett hjärta. Sätt formen i frysen i minst 4 timmar.

4
Stjälp upp parfaiten ca 1/2 timme innan den ska ätas. Garnera.


Kommentar:
Hjärte-parfaiten är ljuvligt god som efterrätt, men kan med fördel också bjudas till en kopp kaffe.

Scroll to Top