Du behöver
- 1 dl vatten
- 1 dl florsocker
- 4 st äggulor
- 0.5 dl krossade polkagrisar
- 4 dl vispgrädde
Garnering:
1.5 dl vispgrädde
citronmeliss
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Vispa samman vatten, socker och gulor i en tjockbottnad kastrull. Sjud upp krämen under vispning. Den får inte koka.
2
Ta bort kastrullen från värmen och låt krämen kallna. Vispa i den då och då.
3
Vispa grädden till skum. Blanda ner den och polkakrosset i krämen. Häll den i en form, helst i form av ett hjärta. Sätt formen i frysen i minst 4 timmar.
4
Stjälp upp parfaiten ca 1/2 timme innan den ska ätas. Garnera.
Hjärte-parfaiten är ljuvligt god som efterrätt, men kan med fördel också bjudas till en kopp kaffe.