Brasilianska räkor

En läcker liten kvällsrätt.

Du behöver

  • 400 g skalade räkor
  • 3.5 st schalottenlökar
  • 1 st vitlök klyfta
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl vispgrädde
  • 1.5 dl vin vitt torrt
  • 2 tsk tomatpuré
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 st kajennpeppar knivsudd
  • 1 dl ost stark riven

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Finhacka löken och fräs den under omrörning tillsammans med pressad vitlök i oljan.

2
Blanda ner grädde, vin, tomatpuré, salt och kryddor. Sjud upp det.

3
Tillsätt räkorna men låt dem inte koka. Lägg blandningen i en ugnssäker form. Strö över osten.

4
Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera genast med t ex baguette.

Scroll to Top