Crêpes med kantarellfyllning

Crêpes är små fyllda och gratinerade pannkakor. Oftast fyller man dem med en god stuvning.

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 50 g smält smör eller margarin

Fyllning:

1 l svamp färsk, rensad, grovhackad
2 msk lök finhackad gul
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde eller mellangrädde
0.25 tsk salt

Gratinering:

riven ost

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Fräs svamp och lök i matfett tills vattnet har kokat in och det “knäpper” i svampen. Strö över mjölet, rör om och späd med grädden. Sjud stuvningen på svag värme i minst 10 minuter. Smaka av med salt och soja.

2
Vispa till en smet av mjölet och 2 1/2 dl mjölk. Tillsätt sedan resten av mjölken samt ägg, salt och matfett.

3
Värm stekpannan och grädda ca 12 tunna pannkakor (crêpes).

4
Fördela stuvningen på crêpesen och rulla eller vik ihop. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat och strö över riven ost. Hit går rätten att förbereda. Gratinera i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.

5
Servera en fräsch sallad till dina crêpes.

Scroll to Top