Du behöver
- 2 dl ris
- vatten + salt
- 2 msk smör eller margarin
- 0.5 tsk curry
- 0.5 st paprika strimlad röd
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vin vitt torrt
- 0.5 tsk salt
- 1 msk chilisås
- 3 msk majonnäs
- 1 msk vermouth torr
- 600 g räkor ca 600-800 gram, som skalas
- riven ost
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 5-6 port:
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisningen på paketet. Bred ut riset på ett smort ugnssäkert fat eller i en form.
2
Fräs curry och paprika i matfett, strö över mjöl och späd med grädde och vin. Sjud ca 5 minuter.
3
Tillsätt salt, chilisås, majonnäs och vermouth. Blanda till sist i räkorna. Låt det inte koka nu, då blir räkorna sega.
4
Fördela stuvningen på riset, låt den gärna rinna ner lite i riset. Strö över riven ost.
5
Gratinera ca 10 minuter. Servera direkt, gärna tillsammans med grönsallad och din favoritdressing.