Gratinerade räkor

En läcker supérätt som görs helt klar i förväg och gratineras i sista minuten.

Du behöver

  • 2 dl ris
  • vatten + salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk curry
  • 0.5 st paprika strimlad röd
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vin vitt torrt
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk chilisås
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk vermouth torr
  • 600 g räkor ca 600-800 gram, som skalas
  • riven ost

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 5-6 port:

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisningen på paketet. Bred ut riset på ett smort ugnssäkert fat eller i en form.

2
Fräs curry och paprika i matfett, strö över mjöl och späd med grädde och vin. Sjud ca 5 minuter.

3
Tillsätt salt, chilisås, majonnäs och vermouth. Blanda till sist i räkorna. Låt det inte koka nu, då blir räkorna sega.

4
Fördela stuvningen på riset, låt den gärna rinna ner lite i riset. Strö över riven ost.

5
Gratinera ca 10 minuter. Servera direkt, gärna tillsammans med grönsallad och din favoritdressing.

Scroll to Top