Du behöver
- 150 g vetemjöl ca 3 dl
- 50 g socker ca 1 dl
- 100 g smör
- 2.5 msk vispgrädde
Ugn: 225º
Fyllning:
1.5 dl crème fraîche
socker +2 msk
hallon +250 g färska
Det här behövs till ca 4-6 port:
Gör så här
1
Blanda mjöl och socker. Hacka i eller smula ner fettet. Tillsätt grädden och arbeta samman degen. Låt den vila kallt en stund.
2
Kavla ut degen eller kläm ut den direkt i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt de stå kallt i ca 15 minuter, så håller den formen bättre.
3
Nagga och grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt det kallna.
4
Blanda creme fraiche med 2 msk socker och bred det i den kalla pajformen. Mosa 10 g av bären med 2 msk socker och lägg detta på creme fraichen.
5
Garnera med hela färska bär och servera genast.