Hallonpaj

En läcker sommarpaj till kaffet eller som desset.

Du behöver

  • 150 g vetemjöl ca 3 dl
  • 50 g socker ca 1 dl
  • 100 g smör
  • 2.5 msk vispgrädde

Ugn: 225º

Fyllning:

1.5 dl crème fraîche
socker +2 msk
hallon +250 g färska

Det här behövs till ca 4-6 port:

Gör så här

1
Blanda mjöl och socker. Hacka i eller smula ner fettet. Tillsätt grädden och arbeta samman degen. Låt den vila kallt en stund.

2
Kavla ut degen eller kläm ut den direkt i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt de stå kallt i ca 15 minuter, så håller den formen bättre.

3
Nagga och grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt det kallna.

4
Blanda creme fraiche med 2 msk socker och bred det i den kalla pajformen. Mosa 10 g av bären med 2 msk socker och lägg detta på creme fraichen.

5
Garnera med hela färska bär och servera genast.

Scroll to Top