Indisk potatisgryta

Du behöver 1 st gul lök 1 msk margarin 1 tsk curry 500 g potatis 1 st fänkål 2 st vitlöksklyftor 3.5 st morötter 1...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk curry
  • 500 g potatis
  • 1 st fänkål
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3.5 st morötter
  • 1 st squash
  • 0.75 dl linser röda
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk mango chutney
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl gröna ärter
  • salt och peppar
  • 1 tsk garam masala

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och skiva löken. Skala och skär potatisen i ca 1/2 cm tjocka strimlor, typ Janssons frestelse. Skär fänkål och övriga grönsaker i grova bitar.

2
Fräs löken mjuk och glansig i margarinet. Tillsätt curryn och låt den fräsa med ca 2 minuter.

3
Tillsätt potatis, grönsaker, linser, tomatpuré och mango chutney. Späd med buljongen och krydda med salt, peppar och garam masala. Låt allt sjuda under lock ca 15-20 minuter eller tills grönsakerna känns mjuka. Rör i grytan någon gång under koktiden.

4
Rör ner ärterna och låt allt sjuda ytterligare ca 3 minuter. Bjud vitlöksbröd och eventuellt matlagningsyoghurt till.

Scroll to Top