Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 msk margarin
- 1 tsk curry
- 500 g potatis
- 1 st fänkål
- 2 st vitlöksklyftor
- 3.5 st morötter
- 1 st squash
- 0.75 dl linser röda
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk mango chutney
- 5 dl grönsaksbuljong
- 2 dl gröna ärter
- salt och peppar
- 1 tsk garam masala
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och skiva löken. Skala och skär potatisen i ca 1/2 cm tjocka strimlor, typ Janssons frestelse. Skär fänkål och övriga grönsaker i grova bitar.
2
Fräs löken mjuk och glansig i margarinet. Tillsätt curryn och låt den fräsa med ca 2 minuter.
3
Tillsätt potatis, grönsaker, linser, tomatpuré och mango chutney. Späd med buljongen och krydda med salt, peppar och garam masala. Låt allt sjuda under lock ca 15-20 minuter eller tills grönsakerna känns mjuka. Rör i grytan någon gång under koktiden.
4
Rör ner ärterna och låt allt sjuda ytterligare ca 3 minuter. Bjud vitlöksbröd och eventuellt matlagningsyoghurt till.