Lökdolmar med svamp

Det är mycket gott med kantareller i den här rätten och kanske har du egenhändigt plockade i frysen. Men dolmarna blir också goda om de fylls med champinjoner från burk.

Du behöver

  • 4 st lökar ca 6-7 hg
  • vatten + salt
  • 2 dl svamp hackad förvälld
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 1 st ägg litet
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • vetemjöl lite
  • smör eller margarin

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala löken och skär ett längsgående snitt med en kniv. Förväll löken i lättsaltat vatten och lossa sedan bladen.

2
Låt ströbrödet svälla i mjölken. Stek svampen i matfett tills det “knäpper” i den. Blanda ner den, ägg, salt och peppar i ströbrödet.

3
Lägg 1-2 tsk svampblandning på varje lökblad och rulla ihop dem. Doppa bladens kant på insidan i lite vetemjöl, så håller dolmarna ihop bättre.

4
Stek lökdolmarna guldbruna i fett på svag värme. Flytta över dem i en stekgryta. Vispa ur stekpannan med lite vatten, som hälls över dolmarna. Efterstek ca 20 minuter. Servera dolmarna varma med potatismos och rårivna morötter.

Scroll to Top