Du behöver
- 4 st lökar ca 6-7 hg
- vatten + salt
- 2 dl svamp hackad förvälld
- 2 msk smör eller margarin
- 1 dl mjölk
- 2 msk ströbröd
- 1 st ägg litet
- 1 krm vitpeppar
- 0.5 tsk salt
- vetemjöl lite
- smör eller margarin
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala löken och skär ett längsgående snitt med en kniv. Förväll löken i lättsaltat vatten och lossa sedan bladen.
2
Låt ströbrödet svälla i mjölken. Stek svampen i matfett tills det “knäpper” i den. Blanda ner den, ägg, salt och peppar i ströbrödet.
3
Lägg 1-2 tsk svampblandning på varje lökblad och rulla ihop dem. Doppa bladens kant på insidan i lite vetemjöl, så håller dolmarna ihop bättre.
4
Stek lökdolmarna guldbruna i fett på svag värme. Flytta över dem i en stekgryta. Vispa ur stekpannan med lite vatten, som hälls över dolmarna. Efterstek ca 20 minuter. Servera dolmarna varma med potatismos och rårivna morötter.