Mjukglass med bär

Har du bär eller frukt i frysen, mixar du snabbt och lätt ihop den här sagolikt goda mjukglassen!

Du behöver

Röd glass:

250 g frysta hallon

Gul glass:

1 st ananasringar (500 g), skivorna frysta i bitar

Blå glass:

250 g blåbär frysta

Till varje glass:

3 msk florsocker
1 st ägg
1 dl vispgrädde

Garnering:

bär
citronmeliss
strössel m m

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg de otinade bären eller frukten i mixern eller matberedaren.

2
Tillsätt florsocker och ägg. Starta maskinen. Tillsätt grädden genom matarröret. Kör till en slät massa.

3
Servera genast, gärna i portionsglas. Garnera.

4
Annat gott att laga glass av är björnbär, vinbär, hjortron och banan. Bananen skivas och läggs i frysen innan den används!

5
Du kan göra sorbet på samma sätt som du gör den här mjukglassen. Uteslut då bara ägg och grädde. I stället tar du ca 1 1/2 dl fruktspad eller lättmjölk.


Kommentar:
Om du vill kan du låta glassen stå i frysen i ca 15-20 minuter.

Scroll to Top