Du behöver

  • 1.5 kg skinka benfri rimmad
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • persiljekvist
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 st morot

Örtgriljering:

0.5 dl ströbröd
0.5 dl matolja
2 msk persilja finklippt
0.75 tsk basilika
0.75 tsk timjan
1 st vitlöksklyfta pressad

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 8-10 port:

Gör så här

1
Ta skinkan ur förpackningen men låt nätet sitta kvar. Spola skinkan i rikligt med kallt vatten.

2
Stick in termometern så att spetsen kommer mitt i skinkan. Lägg skinkan i en gryta.

3
Häll på så mycket vatten att det täcker skinkan.

4
Skala och skiva moroten. Lägg ner den i grytan tillsammans med kryddpepparkorn, lagerblad, persilja och rosmarin.

5
Låt skinkan få ett uppkok. Sänk värmen och låt den sjuda under lock tills termometern visar 70°C.

6
Ta upp skinkan och låt den svalna något. Ta bort nät och svål.

7
Rör samman alla ingredienserna till griljeringen. Bred den över skinkan.

8
Griljera mitt i ugnen ca 10–15 minuter. Skär tunna skivor och bjud skinkan varm eller kall.