Du behöver
- 300 g blandfärs
- 1 st potatis mosad kokt
- 0.75 dl vatten
- 1 st ägg
- 0.5 msk potatismjöl
- 0.75 tsk salt
- 1 krm vitpeppar eller svartpeppar
- 1 msk lök finhackad gul
- 0.75 dl rödbeta finhackad
- 1 msk ättiksgurka finhackad
- 4 skiva vitt formbröd
- smör eller margarin till stekning
Gör så här
1
Blanda färsen med ägg, potatis, potatismjöl, salt och peppar. Späd med vatten. Blanda väl.
2
Rör försiktigt ner lök, rödbeta och gurka.
3
Bred färsen på brödet. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna och stek smörgåsarna, först med färssidan ner, ca 3-4 minuter. Minska lite på värmen när de har blivit ljusbruna.
4
Vänd smörgåsarna och stek brödsidan. Äter du smörgåsen varm, så servera den gärna med ett stekt ägg.