Parisersmörgås III

Smörgåsen kan ätas både varm och kall och kan också kompletteras med ett stekt ägg och en tomat.

Du behöver

  • 300 g blandfärs
  • 1 st potatis mosad kokt
  • 0.75 dl vatten
  • 1 st ägg
  • 0.5 msk potatismjöl
  • 0.75 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 1 msk lök finhackad gul
  • 0.75 dl rödbeta finhackad
  • 1 msk ättiksgurka finhackad
  • 4 skiva vitt formbröd
  • smör eller margarin till stekning

Gör så här

1
Blanda färsen med ägg, potatis, potatismjöl, salt och peppar. Späd med vatten. Blanda väl.

2
Rör försiktigt ner lök, rödbeta och gurka.

3
Bred färsen på brödet. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna och stek smörgåsarna, först med färssidan ner, ca 3-­4 minuter. Minska lite på värmen när de har blivit ljusbruna.

4
Vänd smörgåsarna och stek brödsidan. Äter du smörgåsen varm, så servera den gärna med ett stekt ägg.

Scroll to Top