Raffinerat med sparris

Färsk sparris kan man tänka sig en ljuvligare upptakt till den första riktiga vårmiddagen. Prova att anrätta sparrisen med rökt skinka och hyvlad parmesanost. Raffinerat och utsökt gott!

Du behöver

  • 1 st grön sparris ca 500 g
  • 6 st prosciutto eller annan rökt skinka
  • parmesanost hyvlad

Dressing:

0.75 dl matolja 2 tsk vinäger
1.5 tsk fransk senap
0.5 dl persilja fin klippt
salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skaka samman alla ingredienserna till dressingen och ställ den kallt att mogna i smaken.

2
Skär eventuellt bort den nedersta delen på sparrisen.

3
Koka sparrisen ca 5 minuter i lättsaltat vatten.

4
Lägg upp sparrisen på 4 portionstallrikar. Ringla över dressingen. Fördela skinka och ost ovanpå sparrisen. Garnera eventuellt med något grönt. Servera sparrisen som förrätt och bjud bröd till.

Scroll to Top