Röda böngrytan

Du behöver 2 st lökar stora gula 3 st selleristjälkar 2.5 st vitlöksklyftor 2 st paprikor 1 st lagerblad 3 msk tomatpuré 2 msk persilja...

Du behöver

  • 2 st lökar stora gula
  • 3 st selleristjälkar
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 2 st paprikor
  • 1 st lagerblad
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk persilja finhackad
  • 2 st bönor burkar röda
  • 2 st majskolvar
  • salt
  • tabasco

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka lökarna. Ansa och strimla sellerin. Kärna ur och tärna paprikorna. Finhacka persiljan. Skala vitlöksklyftorna. Ansa och skär majskolvarna i bitar.

2
Fräs lök, selleri och pressad vitlök i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.

3
Koka under tiden majskolvarna mjuka ca 4-6 minuter. Kasta bort vattnet.

4
Rör ner paprika, tomatpuré, finhackad persilja och smulat lagerblad i lökröran. Låt allt fräsa samman några minuter.

5
Tillsätt bönorna med sitt spad och majskolvarna. Låt grytan puttra några minuter så att den blir ordentligt varm. Smaka av med salt och tabasco. Bjud kokt ris till.

Scroll to Top