Du behöver
- 2 st lökar stora gula
- 3 st selleristjälkar
- 2.5 st vitlöksklyftor
- 2 st paprikor
- 1 st lagerblad
- 3 msk tomatpuré
- 2 msk persilja finhackad
- 2 st bönor burkar röda
- 2 st majskolvar
- salt
- tabasco
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka lökarna. Ansa och strimla sellerin. Kärna ur och tärna paprikorna. Finhacka persiljan. Skala vitlöksklyftorna. Ansa och skär majskolvarna i bitar.
2
Fräs lök, selleri och pressad vitlök i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
3
Koka under tiden majskolvarna mjuka ca 4-6 minuter. Kasta bort vattnet.
4
Rör ner paprika, tomatpuré, finhackad persilja och smulat lagerblad i lökröran. Låt allt fräsa samman några minuter.
5
Tillsätt bönorna med sitt spad och majskolvarna. Låt grytan puttra några minuter så att den blir ordentligt varm. Smaka av med salt och tabasco. Bjud kokt ris till.