Silviakaka (av Annika i Uppsala)

Du behöver 2 st ägg 2 dl socker 1 dl kallt vatten 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 100 st smör gr 1 dl socker...

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl kallt vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 st smör gr
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • kokos

Det här behövs för 1 kaka:

Gör så här

1
Ägg och socker (2 dl) vispas ihop till en vit och porös smet. Häll i vattnet.

2
Blanda mjöl och bakpulver tillsammans och häll i det i smeten. Grädda i 175 grader på nedersta falsen i ca 45 min.Helst i en löstagbar form (ca 21 cm i diameter.

3
Låt kakan svalna och under tiden gör du krämen som ska bredas över kakan.Smör, socker, vaniljsocker och äggula kokasunder vispning på svag värme tills allt är smält. Bred smeten över kakan och häll till sist kokosflingor över.

Scroll to Top