Squash-krisp till gravad lax

En spännande förrätt gör middagen extra festlig. Jag föreslår gravad eller rimmad lax, serverad med små frasiga plättar gjorda av en smet med strimlad squash, potatis och purjolök!

Du behöver

  • 200 g lax gravad eller rimmad i tunna skivor
  • 200 g squash
  • 250 g potatis
  • 1 st purjolök dm
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • lätt crème fraiche
  • kaviar röd eller svart

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Riv squashen grovt. Skala och riv potatisarna grovt. Ansa och strimla purjolöken fint.

2
Blanda squash, potatis och purjolök med ägg, mjöl, salt och peppar.

3
Hetta upp lite matfett i en stekpanna. Klicka i squashsmeten och stek små frasiga plättar gyllene på båda sidor.

4
Lägg upp t ex två squashkrisp på varje portionstallrik. Lägg skivad lax bredvid och garnera med creme fraiche och kaviar. Bjud eventuellt lite mera creme fraiche och kaviar bredvid.


Kommentar:
Du kan också bjuda entrétallriken som en liten kvällsrätt med gott bröd till.

Scroll to Top