Vit chokladmousse med krokant

En festlig dessert som är mycket lätt att laga. Gör den helst dagen innan den ska avnjutas. För att moussen ska vara lätt att stjälpa upp bör den frysas en stund. Serverar du moussen i portionsglas, bjuder du såsen bredvid.

Du behöver

  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad

Krokant:

1/2-1 dl socker
1/2-1 dl mandel

Melbasås:

150 g hallon
37.5 g florsocker

Garnering:

hallon färska eller frysta
citronmeliss

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Smält sockret till krokanten och blanda i mandeln. Häll upp på en oljad plåt. Låt krokanten kallna och stöt den sedan i mortel eller kör den försiktigt i matberedare.

2
Vispa grädden först till löst skum och sedan tillsammans med creme fraiche.

3
Smält chokladen över vattenbad, i mikron eller i 100° varm ugn. Blanda den med gräddkrämen och häll smeten i formar (t ex kaffekoppar) eller i portionsglas. Ställ moussen i kylen.

4
Gör såsen genom att mosa hallonen med socker, tryck bären mot nätet i en sil för att få bort kärnorna.

Scroll to Top