Du behöver
- 2 dl crème fraîche
- 3 dl vispgrädde
- 150 g vit choklad
Krokant:
1/2-1 dl socker
1/2-1 dl mandel
Melbasås:
150 g hallon
37.5 g florsocker
Garnering:
hallon färska eller frysta
citronmeliss
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Smält sockret till krokanten och blanda i mandeln. Häll upp på en oljad plåt. Låt krokanten kallna och stöt den sedan i mortel eller kör den försiktigt i matberedare.
2
Vispa grädden först till löst skum och sedan tillsammans med creme fraiche.
3
Smält chokladen över vattenbad, i mikron eller i 100° varm ugn. Blanda den med gräddkrämen och häll smeten i formar (t ex kaffekoppar) eller i portionsglas. Ställ moussen i kylen.
4
Gör såsen genom att mosa hallonen med socker, tryck bären mot nätet i en sil för att få bort kärnorna.