Festsmörgåstårta

Som förrätt till en fin middag eller som dessert efteråt. Till den stora mottagningen eller när du vill överraska familjen på myskvällen. En smörgåstårta gör alltid succé.

Du behöver

  • 4 st matbröd stora skivor runt

Fyllning 1:

200 g leverpastej
grädde ca 3-4 msk
4 msk bostongurka
konjak ev 1 msk

Fyllning 2:

1 dl vispgrädde
4 msk majonnäs
2 st äpplen
2 st blekselleri stänglar strimlad
2 skiva ananas hackad
200 g skinka rökt

Garnering:

1.5 dl majonnäs + 3
11 skiva skinka rökt
11 skiva ost
1 bitar slanggurka
2 skiva ananas
2 st tomater
1 st äpple
1 skiva ananas
blekselleri lite
persilja
valnötter
apelsinskivor

Det här behövs för ca 15 bitar:

Gör så här

1
Rör ut leverpastejen med grädde till en smidig konsistens. Rör ner Bostongurka och ev konjak.

2
Vispa grädden till fyllning 2 och blanda i majonnäsen. Skala och finhacka äpplena, skölj och strimla bleksellerin, hacka ananasen och tärna skinkan. Blanda ner allt i majonnäsgrädden.

3
Lägg 1 brödskiva som botten och bred hälften av fyllning 2 över den. Lägg på en ny skiva och bred fyllning 1 över. Täck med den tredje brödskivan och bred resten av fyllning 2 över. Lägg på den sista brödskivan.

4
Vispa grädden och blanda den med majonnäs till garnering. Bred det över och runtom tårtan. Spara ca 1/4 och blanda det med 1 grovrivet äpple, hackad ananas och strimlad blekselleri. Rulla skinkan till strutar och fyll dem med blandningen. Garnera som på bilden.

Scroll to Top