Påskens mockatårta

En riktigt söt och "smaskig" tårta sätter vi på påskens kaffebord till allas förtjusning. Den här mockatårtan kan göras helt klar i förväg och blir inte sämre av att frysas. Påskens mockatårta hittar du längst upp till vänster på bilden. På de övriga faten ser du Fasters korintkaka, Kokosdrömmar, Wienerbullar, Kruskakor och Idakakor.

Du behöver

  • 6 st äggvitor
  • socker ca 2-3 dl

Mockakräm:

200 g smör osaltat
1.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 msk vatten snabbkaffe + 1 msk hett

Garnering:

1 st mandelspån påse
blockchoklad smält

Ugn: 125°

Det här behövs för ca 14 bitar:

Gör så här

1
Rita 3 runda ringar, ca 24 cm i diameter, på bakpapper. Smörj och mjöla ringarna.

2
Vispa vitor och socker över sjudande vatten, inget vatten får tränga in i smeten. Vispa tills smeten är tjock och fast. Bred ut den i rundlarna.

3
Grädda ca 60 minuter eller tills bottnarna är torra. Lossa dem från papperet. Låt de kallna.

4
Lös upp kaffet i vattnet och låt det kallna. Rör smöret poröst med florsocker. Tillsätt gulorna en i taget och droppa till sist i kaffet.

5
Lägg samman bottnarna med kräm emellan. Bred också kräm runt tårtan och spritsa ett gallermönster av blockchoklad över. Sätt flagad mandel runt kanten och ställ tårtan kallt.


Kommentar:
Tårtan går bra att frysa. Blockchoklad smälter du i 100° ugn, i mikron eller över vattenbad.

Scroll to Top