Silltårta

Sill hör påsken till och kan serveras i många former. Här ett nytt sätt på av en tårta. Gör den gärna dan innan den ska serveras. Garnera inte förrän den ska sättas på bordet.

Du behöver

  • 250 g kavring smulad
  • 75 g smält smör eller margarin

Fyllning:

2 st burkar matjessill
1 st lök finhackad röd
250 g kesella
3 dl gräddfil
4 st gelatinblad blötlagda i kallt vatten
1 krm svartpeppar

Garnering:

gräslök finhackad
1 st stenbitsrom burk röd
1 st stenbitsrom burk svart
paprika hackad röd

Det här behövs för ca 10 bitar:

Gör så här

1
Blanda fettet med brödsmulorna och packa detta i en form med löstagbar botten, ca 24 cm diameter. Ställ en stund i kylen.

2
Finhacka den avrunna sillen. Blanda den med lökkesella och gräddfil. Smaka av med peppar och ev lite sillspad.

3
Krama ur gelatinet och smält det på svag värme. Rör ner det avsvalnade gelatinet i sillröran.

4
Häll fyllningen i formen och ställ kallt tills det stelnat, ca 2-3 timmar. Ta bort kanten på formen, garnera och servera.

Scroll to Top