Du behöver
- 150 g mörk blockchoklad
- 0.5 dl kaffe starkt
- 4 st ägg
- 1 msk apelsinskal finrivet
- 1 msk apelsinlikör
Hallonsås:
1 pkt hallon ca 225 g
1 msk florsocker
Garnering:
12 st chokladplattor Nobless
apelsinskal
citronmeliss
hallon
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Bryt sönder chokladen och lägg bitarna i en skål. Ställ skålen i en kastrull med kokande vatten. Låt chokladen smälta Ta upp skålen.
2
Tillsätt kaffe och äggulor en i taget under fortsatt omrörning. Rör ner apelsinskal och likör. Låt allt kallna.
3
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner det försiktigt i chokladsmeten. Ställ skålen kallt minst några timmar.
4
Lägg de tinade bären i en mixer eller matberedare och kör till puré. Söta med florsocker och späd eventuellt såsen med lite vatten.
5
Lägg en spegel av hallonsåsen på 4 tallrikar. Ta upp chokladmoussen med vattensköljd sked och lägg upp och garnera som på bilden.