Chokladmousse på hallonspegel

Avsluta middagen med en läcker dessert. Det känns extra lyxigt när du vet att den står färdig i kylen, bara att lägga upp och garnera.

Du behöver

  • 150 g mörk blockchoklad
  • 0.5 dl kaffe starkt
  • 4 st ägg
  • 1 msk apelsinskal finrivet
  • 1 msk apelsinlikör

Hallonsås:

1 pkt hallon ca 225 g
1 msk florsocker

Garnering:

12 st chokladplattor Nobless
apelsinskal
citronmeliss
hallon

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryt sönder chokladen och lägg bitarna i en skål. Ställ skålen i en kastrull med kokande vatten. Låt chokladen smälta Ta upp skålen.

2
Tillsätt kaffe och äggulor en i taget under fortsatt omrörning. Rör ner apelsinskal och likör. Låt allt kallna.

3
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner det försiktigt i chokladsmeten. Ställ skålen kallt minst några timmar.

4
Lägg de tinade bären i en mixer eller matberedare och kör till puré. Söta med florsocker och späd eventuellt såsen med lite vatten.

5
Lägg en spegel av hallonsåsen på 4 tallrikar. Ta upp chokladmoussen med vattensköljd sked och lägg upp och garnera som på bilden.

Scroll to Top