Räk- och laxstubbar

En lika god som lättgjord förrätt.

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 100 g lax rökt
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl dill finhackad
  • pepparrot ca 2 msk riven
  • salt och peppar
  • 3 st tunnbröd ark mjukt
  • 50 g laxrom eller liknande

Garnering:

morot grovriven
dillkvistar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala räkorna och grovhacka dem. Tärna laxen. Skala äggen och hacka dem.

2
Blanda samman majonnäsen med dill och pepparrot. Tillsätt ägg, räkor och lax. Rör om så att allt blir väl blandat. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mera pepparrot.

3
Lägg ut tunnbrödsskivorna och fördela räkröran jämnt över dem. Rulla ihop från den smalaste sidan, som en rulltårta.

4
Skär rullarna i 4 lika stora bitar. Ställ dem med snittytan uppåt på en morotsbädd. Klicka lite laxrom på varje rulle och garnera med dill.


Kommentar:
Lägg de hela rullarna i plastfolie om du gör dem i god tid och förvara dem i kylskåpet. Skär dem strax innan de ska serveras.

Scroll to Top