Du behöver
- 500 g räkor med skal
- 100 g lax rökt
- 2 st hårdkokta ägg
- 1.5 dl majonnäs
- 0.5 dl dill finhackad
- pepparrot ca 2 msk riven
- salt och peppar
- 3 st tunnbröd ark mjukt
- 50 g laxrom eller liknande
Garnering:
morot grovriven
dillkvistar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala räkorna och grovhacka dem. Tärna laxen. Skala äggen och hacka dem.
2
Blanda samman majonnäsen med dill och pepparrot. Tillsätt ägg, räkor och lax. Rör om så att allt blir väl blandat. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mera pepparrot.
3
Lägg ut tunnbrödsskivorna och fördela räkröran jämnt över dem. Rulla ihop från den smalaste sidan, som en rulltårta.
4
Skär rullarna i 4 lika stora bitar. Ställ dem med snittytan uppåt på en morotsbädd. Klicka lite laxrom på varje rulle och garnera med dill.
Lägg de hela rullarna i plastfolie om du gör dem i god tid och förvara dem i kylskåpet. Skär dem strax innan de ska serveras.