Africana

Prova den här spännande rätten nästa gång du har bråttom.

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt peppar

Sås:

2 msk smör eller margarin
3 tsk curry
1 krm sambal oelek
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 st banan mogen
2 tsk pressad citronsaft
1 st vitlöksklyfta
2 msk konjak
salt

Tillbehör:

kokt ris
banan gärna stekt
kiwiskivor
mandarinklyftor
mango chutney

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor.

2
Fräs matfett och curry till såsen i en kastrull. Tillsätt sambal oelek och mjöl. Rör om och späd med vatten och grädde. Låt såsen koka upp under fortsatt omrörning. Låt den sjuda under lock på svag värme ca 5 minuter.

3
Skala bananen och mosa den med en gaffel. Droppa över citronsaft och rör om.

4
Rör ner bananmoset i såsen och krydda med pressad vitlök, konjak och salt. Smaka av.

5
Stek fläskfilén i lite matfett tills de är genomstekta och gyllene. Salta och peppra. Bjud köttet med sås och de olika tillbehören i små skålar.

Scroll to Top