Gratinerad glass

När det är säsong bjuder vi färska bär till annars går det bra med djupfrysta.

Du behöver

  • 5 st sockerkaksskivor
  • bär ca 250 g
  • 6 dl glass

Marängtäcke:

4 st äggvitor
200 g socker
1.5 tsk vaniljsocker

Garnering:

mandelspån

Ugn: 250°

Gör så här

1
Lägg sockerkaksskivor på ett ugnssäkert fat. Täck med färska eller frysta bär.

2
Skär den otinade glassen i skivor och lägg på bären.

3
Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner socker och vaniljsocker.

4
Bred marängen över glassen så att den täcker helt. Strö på mandelspån.

5
Grädda mitt i ugnen tills marängen fått fin färg, ca 5 minuter. Servera genast.


Kommentar:
För att kunna vispa vitorna till maräng måste visp och skål vara absolut rena och torra. Äggen måste delas försiktigt så inte något av äggulan kommer med. Det går lättare att vispa vitorna om de är kalla.

Scroll to Top